You are here:

NIEUWSBRIEF

‘The Wetsuitman’ van Het Kwartier in beeld

The Wetsuitman van Het Kwartier is een voorstelling met 3 acteurs, 28 personages, 1 waargebeurd verhaal. Van al die verschillende personages is er nu een boeiende fotoreeks gemaakt door Yuri Vander Hoevenen. Al deze karakters worden door Yinka Kuitenbrouwer, Robbert Vervloet en Maxime Waladi vertolkt

In 2015 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij, afdeling vermiste personen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit.

 

 

Moscow Mania

Den beer heeft mij gezien is de nieuwste voorstelling van Sofie Palmers, Jessa Wildemeersch en Sien Eggers. Wat als De Drie Zusters  van Tsjechov vandaag zouden ontwaken? Dat is de vraag die ze zich stellen als ze naar Moskou en Sint-Petersburg trekken… Uit die reis kwam niet alleen een mooie voorstelling, maar ook een schitterende podcast waarbij Sofie je meeneemt tijdens hun tocht. Ze ontmoet theatermakers, acteurs, bootbediendes en verloren zielen op straat en blikt samen met hen terug in de tijd. Op enkele seconden vergeet je alles om je heen en reis je met de snelheid van het licht naar Rusland toe. Luister hier naar Moscow Mania. 

Toptheatertips voor kinderen in de Krokusvakantie!

Volgende week is het weer krokusvakantie! Heel erg fijn om de oogappels enkele dagen thuis te hebben, maar soms ook een beetje moeilijk om elke dag iets leuks te vinden om te doen! Wat een leuk avontuur is het dan om naar het theater te gaan samen?! Wij geven je graag 5 tips.

Knorren en kussen

Deze voorstelling van 4+ van De Kolonie over een prinses die met een varken trouwde… Aards en ambachtelijk, inventief en verrassend. Geïnspireerd op een eeuwenoud  Roemeens volkssprookje. De KolonieMT geeft er een geheel eigen twist aan. Verwacht u aan prinsen, echte vlammen, een curieuze bevalling en kastelen waar wreed geknord, getoverd en gekust zal worden! Speelt hier.

Badaboem

Een topper voor iedereen vanaf 6 jaar naar de inspiratie van Nic Balthazar. Feel good en naar harte lust meetrommelen zijn de kernwoorden! Is de ultieme familievoorstelling. Want jongeren houden van drums. Maar hun vaders en moeders ook. Een wervelend videospektakel ondersteunt een show waarin ook het publiek slagwerker wordt. Kan hier zien.

Meneer Beer

Dit is de (muziek)theatervoorstelling waarbij alle kinderen vanaf 5 jaar staan te dansen in hun stoel! MENEER BEER EN DE WOESTE WOLVEN wordt een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden. Dit ‘pop-concert’ is een beestige co-productie met de topmuzikanten van Walrus en Theater Tieret. Ouders: opgelet! Er is ook een cd, die gegarandeerd de rest van de vakantie wordt grijs gedraaid. Meer info.

Wit

De nieuwste van Sprookjes enzo voor 2+! Ga nog snel kijken voor het echt lente wordt! WIT, een streelzacht verhaal om met open mond naar te kijken, met je neus in de lucht en soms zelfs holderdebolder ondersteboven. Lichtspel, livemuziek, acrobatie, poppentheater en talloze magische voorwerpen. WIT, een interactieve theater- en circusvoorstelling voor kinderen vanaf twee jaar en volwassenen van iedere leeftijd. Speellijst

Het Nachtduiveltje

Ook eentje voor kinderen vanaf 5 jaar, oftwel kindjes die net naar de lagere school gaan en iets ouder. Deze griezelig grappige voorstelling van Salibonani gaat flink over de tongen bij de juffen en meesters die al gingen kijken! We krijgen hier dan ook heel veel enthousiaste en lieve reacties binnen! Verwacht achteraf alvast veel getetter over dromen met de nodige fantasie! Ga hier kijken

 

Sien Eggers, Jessa Wildemeersch en Sofie Palmers in Rusland! 

Op 22 februari gaat de langverwachte voorstelling Den beer heeft mij gezien van ARSENAAL in première in Mechelen. De voorstelling stelt zich de vraag wat er gebeurd zou zijn als de drie zusters van Tsjechov wél naar Moskou waren gegaan… Om daarop een antwoord te vinden trokken actrices Sien Eggers, Jessa Wildemeersch en Sofie Palmer zelf richting Rusland. In de aanloop naar de première kan je op de Facebookpagina en het YouTubekanaal van ARSENAAL/LAZARUS dagelijks een klein stukje van hun avonturen ontdekken als voorbereiding op de voorstelling. Pik gerust in op het eerste filmpje via deze link! Als je nu echt nieuwsgierig bent geworden naar deze actuele versie van Tsjechovs universele verhaal, kan je hier meer info en de speellijst vinden.

Iedereen beroemd in première! 

Afgelopen weekend ging in Elckerlyc Antwerpen de nieuwe musical Iedereen Beroemd in première! Judas Theaterproducties kon deze keer rekenen op de talenten van onder andere Sven De Ridder, Peter Thyssen en Joke Emmers om de productie tot een pareltje te maken. De Limburge actrice maakte hiermee trouwens ook haar musicaldebuut, wat haar veel zenuwen, maar ook veel voldoening schonk, zoals ze ons na de voorstelling wist te vertellen! Ook Jelle Cleymans, die de teksten schreef, maakt hiermee een nieuwe stap in zijn carrière als componist en musicalauteur. Het publiek was alvast erg enthousiast en ontdekte in Vuur een ware oorwurm.

De musical Iedereen beroemd is een adaptie van de gelijknamige film van Dominique Deruddere die voor tal van prijzen genomineerd werd. Regisseur Frank Vanlaecke kreeg hierbij de taak het kitscherige en oppervlakkige muziekwereldje naar het podium te vertalen. Of dat gelukt is, kan u gerust komen beoordelen op deze locaties. Volgend seizoen breidt Judas met Festen een vervolg aan een reeks van succesvolle producties, die de musicalwereld steeds opnieuw verbazen en het genre tot een hoger niveau tillen.

Joke Emmers blijft voorlopig in De Slimste Mens ter Wereld

Humo voorspelde het al: slim en grappig is een combinatie die het vaak goed doet in het televisieprogramma De Slimste Mens ter Wereld. Het is dan ook niet verrassend dat Joke Emmers nog steeds in de running is om met de titel in 2017 aan de haal te gaan! De mondige Limburgse jongedame maakte het afgelopen televisieseizoen haar opwachting in Call Boys en Beau séjour en ook voor 2018 staan er nieuwe programma’s op stapel, waarover we uiteraard nog niet te veel willen weggeven! Wat we wel al kunnen beloven is dat Joke ook voor volgend seizoen (2018-2019) nieuwe theaterprojecten aan het klaarstomen is, die jullie misschien al op onze toondag konden aanschouwen? Met Vogelvrij en De Kaniballi’s kunnen zowel het volwassen publiek als de families volgend seizoen hun hartje ophalen! Meer info over deze voorstellingen kan je hier terugvinden.

Kinderen en filosofie: Willem Verheyden op de toondag!

Waarom… Wie een kleuter heeft rondlopen, zal maar al te bekend zijn met dit woordje! Er komt namelijk een fase in elk kinderenleven, rond 2,5 à 3 jaar, waarin een kleuter onmogelijke vragen lijkt te stellen. Waarom ben ik een meisje? Waarom heeft niet iedereen evenveel vriendjes? Waarom, waarom, waarom? Dat gaat over, maar deze honger naar kennis kan ook op latere leeftijd sterk terugkeren! Met name in de lagere school, als kinderen zelf op zoek kunnen gaan naar antwoorden omdat ze vanaf dan vaardigheden als lezen en schrijven goed beheersen. De labo-dozen en Waanzinnig-om-te-wetenboekjes vliegen je om de oren en sinterklaas- en kerstlijstjes worden gevuld met ‘Telescoop’ en ‘weerstation’. Hun nieuwsgierigheid kent geen grenzen en wij kunnen ons voorstellen dat menig ouder er wel eens een punthoofd van krijgt. Waar slaapt de wind? Waarom zit er zout in de zee? Tijd, wat is dat? En was de aarde vroeger plat? Willem Verheyden komt op onze toondag jeugd op 9 januari 2018 in CC Mechelen een antwoord bieden met zijn gloednieuwe voorstelling! Info@huubcolla.be voor meer info en prospectie.

10 redenen om met je kinderen naar het theater te gaan

Journalist en girl boss Lisa Phillips deed onderzoek naar de positieve effecten van theater op kinderen die al vanaf de peuterleeftijd voorstellingen bijwonen. Daaruit kwamen heel wat interessante resultaten naar voren. Dat het creatieve vermogen bij deze kinderen beter ontwikkeld was, hoeft geen verrassing te zijn. Daarnaast bleek echter ook dat hun probleemoplossend vermogen en doorzettingsvermogen gestimuleerd werden. Ook in de top 10: zelfvertrouwen en concentratievermogen, net zoals de aanleg voor non-verbale communicatie. Op plaats 7 vinden we een positieve houding tegenover feedback & kritiek en op plaats 8 het samenwerkend vermogen. Plaats 9 en 10 zijn tot slot weggelegd voor toewijding en verantwoordelijkheidsgevoel. Phillips benadrukt daarbij nog dat al deze elementen onmisbaar zijn in de opvoeding van het kind tot een verantwoordelijke volwassene die ook in de professionele wereld goed functioneert. Wij voegen daar graag nog aan toe dat kindertheater nog eens gewoon leuk is, ook! Kinder- en jeugdvoorstellingen van Collage vind je hier terug.

Bestseller volgend seizoen op de planken

Hebt u ook ademloos ‘Het kleine meisje van meneer Linh’ van Philippe Claudel verslonden? Dan hebben we goed nieuws voor u: de theaterversie van het boek gaat volgend seizoen op reis! Het wordt een productie van Toneelhuis die met topacteur Koen De Sutter in een regie van Guy Cassiers Vlaanderen zal rondreizen!
Kent u het boek nog niet? Hier een korte samenvatting! Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Meneer Bark praat vooral over zijn vrouw die kort voordien is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. Ze blijven elkaar dagelijks op hetzelfde bankje in het park ontmoeten. Tot op een dag alles verandert…
Meer info

Eddy et les vedettes: Chansons Fatales: er is een trailer! 

Eddy et les vedettes gingen vanaf oktober op tournee naar aanleiding van hun nieuwe plaat Chansons Fatales, vol odes aan Franse Femmes Fatales. Natuurlijk is live gaan kijken het leukst, maar er is nu ook een voorproefje beschikbaar op YouTube! Waan u in het zwoele Parijs op een warme zomeravond en laat u betoveren!

Bonheiden – We kwamen en zagen dat het goed was!
Vorige week vrijdag ging in CC Bonheiden de voorstelling Was de aarde vroeger plat? in première voor een familiepubliek van 8+. Poppenmeester en verhaaltovenaar Willem Verheyden werkte opnieuw met de aanstekelijke poëzie van Bette Westera en de betoverende beelden van Sylvia Weve, zoals hij dat al eerder bij DOOD-GEWOON deed. Na afloop kunnen we zeggen dat vooral de bijzondere vormgeving ons bij gebleven is, het kader voor een warme voorstelling voor een publiek dat dagelijks vaker ‘waarom’ zegt dan er eieren in een doosje zitten. Stoppen met vragen stellen, zullen de oogappels na deze voorstelling waarschijnlijk niet… Anderzijds… Wat is er leuker dan de kinderlijke nieuwsgierigheid in u opnieuw te ervaren?