You are here:

NIEUWSBRIEF

 

Joke Emmers blijft voorlopig in De Slimste Mens ter Wereld

Humo voorspelde het al: slim en grappig is een combinatie die het vaak goed doet in het televisieprogramma De Slimste Mens ter Wereld. Het is dan ook niet verrassend dat Joke Emmers nog steeds in de running is om met de titel in 2017 aan de haal te gaan! De mondige Limburgse jongedame maakte het afgelopen televisieseizoen haar opwachting in Call Boys en Beau séjour en ook voor 2018 staan er nieuwe programma’s op stapel, waarover we uiteraard nog niet te veel willen weggeven! Wat we wel al kunnen beloven is dat Joke ook voor volgend seizoen (2018-2019) nieuwe theaterprojecten aan het klaarstomen is, die jullie misschien al op onze toondag konden aanschouwen? Met Vogelvrij en De Kaniballi’s kunnen zowel het volwassen publiek als de families volgend seizoen hun hartje ophalen! Meer info over deze voorstellingen kan je hier terugvinden.

Kinderen en filosofie: Willem Verheyden op de toondag!

Waarom… Wie een kleuter heeft rondlopen, zal maar al te bekend zijn met dit woordje! Er komt namelijk een fase in elk kinderenleven, rond 2,5 à 3 jaar, waarin een kleuter onmogelijke vragen lijkt te stellen. Waarom ben ik een meisje? Waarom heeft niet iedereen evenveel vriendjes? Waarom, waarom, waarom? Dat gaat over, maar deze honger naar kennis kan ook op latere leeftijd sterk terugkeren! Met name in de lagere school, als kinderen zelf op zoek kunnen gaan naar antwoorden omdat ze vanaf dan vaardigheden als lezen en schrijven goed beheersen. De labo-dozen en Waanzinnig-om-te-wetenboekjes vliegen je om de oren en sinterklaas- en kerstlijstjes worden gevuld met ‘Telescoop’ en ‘weerstation’. Hun nieuwsgierigheid kent geen grenzen en wij kunnen ons voorstellen dat menig ouder er wel eens een punthoofd van krijgt. Waar slaapt de wind? Waarom zit er zout in de zee? Tijd, wat is dat? En was de aarde vroeger plat? Willem Verheyden komt op onze toondag jeugd op 9 januari 2018 in CC Mechelen een antwoord bieden met zijn gloednieuwe voorstelling! Info@huubcolla.be voor meer info en prospectie.

10 redenen om met je kinderen naar het theater te gaan

Journalist en girl boss Lisa Phillips deed onderzoek naar de positieve effecten van theater op kinderen die al vanaf de peuterleeftijd voorstellingen bijwonen. Daaruit kwamen heel wat interessante resultaten naar voren. Dat het creatieve vermogen bij deze kinderen beter ontwikkeld was, hoeft geen verrassing te zijn. Daarnaast bleek echter ook dat hun probleemoplossend vermogen en doorzettingsvermogen gestimuleerd werden. Ook in de top 10: zelfvertrouwen en concentratievermogen, net zoals de aanleg voor non-verbale communicatie. Op plaats 7 vinden we een positieve houding tegenover feedback & kritiek en op plaats 8 het samenwerkend vermogen. Plaats 9 en 10 zijn tot slot weggelegd voor toewijding en verantwoordelijkheidsgevoel. Phillips benadrukt daarbij nog dat al deze elementen onmisbaar zijn in de opvoeding van het kind tot een verantwoordelijke volwassene die ook in de professionele wereld goed functioneert. Wij voegen daar graag nog aan toe dat kindertheater nog eens gewoon leuk is, ook! Kinder- en jeugdvoorstellingen van Collage vind je hier terug.

Bestseller volgend seizoen op de planken

Hebt u ook ademloos ‘Het kleine meisje van meneer Linh’ van Philippe Claudel verslonden? Dan hebben we goed nieuws voor u: de theaterversie van het boek gaat volgend seizoen op reis! Het wordt een productie van Toneelhuis die met topacteur Koen De Sutter in een regie van Guy Cassiers Vlaanderen zal rondreizen!
Kent u het boek nog niet? Hier een korte samenvatting! Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Meneer Bark praat vooral over zijn vrouw die kort voordien is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. Ze blijven elkaar dagelijks op hetzelfde bankje in het park ontmoeten. Tot op een dag alles verandert…
Meer info

Eddy et les vedettes: Chansons Fatales: er is een trailer! 

Eddy et les vedettes gingen vanaf oktober op tournee naar aanleiding van hun nieuwe plaat Chansons Fatales, vol odes aan Franse Femmes Fatales. Natuurlijk is live gaan kijken het leukst, maar er is nu ook een voorproefje beschikbaar op YouTube! Waan u in het zwoele Parijs op een warme zomeravond en laat u betoveren!

Bonheiden – We kwamen en zagen dat het goed was!
Vorige week vrijdag ging in CC Bonheiden de voorstelling Was de aarde vroeger plat? in première voor een familiepubliek van 8+. Poppenmeester en verhaaltovenaar Willem Verheyden werkte opnieuw met de aanstekelijke poëzie van Bette Westera en de betoverende beelden van Sylvia Weve, zoals hij dat al eerder bij DOOD-GEWOON deed. Na afloop kunnen we zeggen dat vooral de bijzondere vormgeving ons bij gebleven is, het kader voor een warme voorstelling voor een publiek dat dagelijks vaker ‘waarom’ zegt dan er eieren in een doosje zitten. Stoppen met vragen stellen, zullen de oogappels na deze voorstelling waarschijnlijk niet… Anderzijds… Wat is er leuker dan de kinderlijke nieuwsgierigheid in u opnieuw te ervaren?